Allt om Indien på ett och samma ställe!

Indien Visum

Om du skall resa till Indien måste du först ansöka om visum. Det finns flera olika typer av Indien visum, vilket du skall ansöka om beror på ditt ärende i Indien. Om du skall på semester i Indien är det turistvisum du skall ansöka om. Om du skall starta företag i Indien eller göra affärer med Indiska företag skall du ansöka om affärsvisum (business visa). Om du har fått anställning på ett Indiskt företag och skall jobba i Indien skall du ansöka om employment visa. Andra visum som finns är bland annat konferensvisum, adoptionsvisum, journalistvisum, studentvisum, yogavisu, transitvisum samt forskningsvisum.

För att ansöka om visum skall du besöka Cox & Kings som administrerar visumansökningarna. Man kan ansöka antingen direkt på plats i Stockholm eller via post. Handläggningstiden är ca 2-4 dagar om man ansöker via kontoret och ca 10 dagar om man ansöker via post.

Turistvisum

När du ansöker om Indien visum skall du ha följande:

  • Pass
  • Ansökningsforumulär (ifyllt på nätet och utskrivet)
  • Fotografi (färgfoto framifrån)
  • Kvitto på betalning (ansöker du via kontoret så kan du betala på plats)

Du behöver alltså lämna in ditt pass när du ansöker om visum. Visumet blir gilltigt från den dagen det behandlas av Indiska Ambassaden och gäller i 6 månader från den dagen, så om du skall vara borta länge kan det vara en god idé att inte ansöka om visum för tidigt.

Affärsvisum

Om du skall ha ett affärsvisum (business visa) behövs även följande dokument:

  • Två kopior av ett undertecknat brev från det svenska bolag du representerar på företagets brevpapper med bolagsbeskrivning, sökandes position, syftet med resan, datum för resan, garanti för kostnader under tiden i Indien
  • Två kopior av en inbjudan från det indiska företag du skall besöka med namnet på den sökande, syfte med besöket samt datum för besöket

All dokumentation skall vara på engelska. För mer information om vilka dokument som krävs till vilket visum, besök Cox & Kings hemsida.

Indien visum